EkorexSydän paikallaan, sisäilma kunnossa

Aidosta hirrestä ja puukuitueristeestä syntyy Ekorex: seinärakenne, jossa hirren hyvä luonne yhdistyy erinomaisiin rakennusominaisuuksiin. Tarkkaan valitut sydänhalkaistut hirret tekevät Ekorexistä erinomaisen rakennusmateriaalin, joka pitää ryhtinsä vuosikymmenestä toiseen. Pystyrunko mahdollistaa monimuotoiset rakennusvaihtoehdot, eikä se painu kasaan vuosikymmentenkään aikana. Ekorex-hirsitalo säilyttää arvonsa ja ilmeensä sukupolvelta toiselle.

Seinärakenne käyttäytyy kuin luonnon puu, ja siinä käytetään ilmansulkupaperia muovin sijaan. Lämpö ei karkaa, sillä hienojakoinen puukuitueriste täyttää kaikki mahdolliset raot kiinnittymällä tiiviisti rakenteeseen.

Ekorexin eristemateriaali on paloturvallinen ja ääneneristyskyvyltään huippuluokkaa. 80 % rakenteesta on kierrätettyä puukuitua ja loput 20 % ovat haihtumattomia boorimineraaleja, jotka toimivat lahonestoaineina. Niiden toinen asumisturvallisuutta lisäävä ominaisuus on palamisen hidastaminen. Ekorex-hirsikodin seinärakenteen laskennallinen palonkestoaika onkin 75 minuuttia, mikä luonnollisesti täyttää RakMk:n asettamat vaatimukset.

Enemmän vaihtoehtoja

Ekorex-hirsikodin seinärakenteen ilmanpitävyys on tutkitusti erinomaista luokkaa. Ekorex on suunniteltu erittäin vaativiin tarpeisiin ja täyttää tiukimmatkin lämmöneristykselle asetetut vaatimukset. Ekorex antaa mahdollisuuksia ja valinnan vapautta niin sisälle kuin ulkopintoihin. Hirren rinnalle sopivat muutkin materiaalit tiilestä kiveen ja lasiin.