Ekologinen vaihtoehto

Alati muuttuvien rakennusmääräysten ja rakenneratkaisujen viidakossa yksi rakenne on säilyttänyt suvereenin asemansa: hirsi. Se on sataprosenttisen luonnollinen rakennusmateriaali, jota kasvaa omissa lähimetsissämme. Hirsitalon ylivoimaiset ominaisuudet ovat vuosi vuodelta ottaneet yhä tukevamman jalansijan myös kaupunkialueiden omakotimaisemassa. Hirsitalo on erinomaisen energiatehokas ja tiivis, lämmin mutta hengittävä – upean ekologinen ja järkevä ratkaisu.

ENERGIATALOUDELLISUUS

Hirrellä on luonnollinen kyky varastoida ja luovuttaa lämpöä huoneilmaan tarpeen mukaan. Materiaalina se hyödyntää niin talon omaa lämmitysenergiaa kuin auringonvaloakin varastoimalla lämmön rakenteisiin ja luovuttamalla sitä takaisin huoneilmaan. Koti on talvella miellyttävän lämmin ja kesällä sopivan viileä. Hirren eristyskyky on huippuluokkaa. Se on jo sellaisenaan riittävä lämmöneriste sydäntalvenkin pakkasiin.

Hirsitalo on luonnollinen osa suomalaista maisemaa ja rakennusperinnettä. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta hirrestä syntyy koti, joka on mukava, turvallinen ja terveellinen. Erittäin energiataloudellinen materiaali pitää asumiskustannukset kurissa, ja hyvin tehtynä ja hoidettuna hirsirakennus kestää vuosisatojen rasitukset. Hirsien valmistus kuluttaa vähemmän energiaa kuin minkään muun rakennusmateriaalien valmistaminen. Näin päästöt, jätekuormat ja kuljetuksiin liittyvät haitat pysyvät pieninä.

Kun hankit hirsitalon, teet kestävän valinnan monella tasolla.

Fuuga – Laatua Rantasalmelta

LAMELLIHIRSI

Lamellihirsi on luonnollisen kaunis, mittatarkka eikä väänny aikojen saatossa. Pitkän tuotekehityksen kautta syntynyt tuote valmistetaan korkealuokkaisesta havupuuraaka-aineesta, jonka käyttö tuotannossa on tarkkaan optimoitu. ”Sydänpuu säätä vasten”

Lamellihirsikoot

88 x 180 mm
113 x 180 mm
134 x 180 mm
180 x 270 mm
202 x 270 mm
240 x 270 mm
270 x 270 mm

LAADUKASTA SISÄILMAA

Hirsi on aidosti hengittävä rakennusmateriaali. Ilmanvaihto tapahtuu luonnollisesti, ja kosteus sekä hiilidioksidin määrä pysyvät optimaalisina. Samalla puu myös suodattaa ja puhdistaa ilmavirtaa.Talvella, sisäilman kuivuessa, hirsi luovuttaa kosteutta, ja kun ilmankosteus kasvaa, puu sitoo ylimääräisen kosteuden itseensä. Näin ilmankosteus pysyy hallitusti 25-45 prosentin tasolla, rakenteet kestävät ajan hammasta ja sisäilmaongelmat loistavat poissaolollaan.