Savolainen ekotalo

SAVOLAINEN EKOPIENTALO

”Savolaesuuven huomoo siitä, että talosta piäsöö läpi ja pihhaan suapi ommoo raahooo. Myö tykätään myös tyylikkyyvestä, mutta turhoo ei korreilla.”

Rantasalmi Hirsitalot – Savolainen ekopientalo on suunniteltu erilaisiin elämäntilanteisiin ja erilaisille tonteille mukautuvaksi.

Talomalleja on kolme erikokoista, joita voi muokata muuttamalla makuuhuoneiden seinien paikkaa tai määrää. Jättämällä sisäsaunan pois, saa tilaa esimerkiksi vaatehuoneelle tai kodinhoitotilalle.

Erillisestä saunarakennuksesta saa huoneen vieraille tai miksei teinillekin. Talon keskikohdalla on monikäyttöinen parvi, jota voi käyttää esimerkiksi työtilana tai oleskelutilana.

Talon sisäänkäynniksi voi valita katoksen tai umpinaisen kuistin. Lisäosana taloon voi hankkia myös kasvihuoneen tai terassin suojaksi liikuteltavat sermit, jotka antavat aurinkosuojaa myös sisätiloille.

Saunarakennuksesta ja autokatoksesta on saatavilla kapeat mallit, jolloin ne on helpompi sijoittaa pienemmällekin tontille. Kahta autoa tarvitsevalle suunniteltiin autotallin ja –katoksen yhdistelmä ja suurempi saunarakennus tilaa haluavalle.

Sijoittamalla rakennukset tontin reunoille, saadaan rajattua suojaisa oma pihapiiri, jota voidaan jakaa terasseilla ja pergola-katoksilla oleskelualueisiin.

Savolainen ekopientalo on suunniteltu Vipuvoimaa EUlta, ESR, RIP Rakentamisen Innovatiiviset Puutuotteet hankkeessa.